jueves, 13 de mayo de 2021

UN MATÍ D'EXCURSIÓ

 

Aquesta setmana hem fet una excursió relacionada amb el nostre Projecte d'Eivissa. Hem vist al mapa on està el municipi de Santa Eulària i imatges d'aquest preciós poble. També estem coneixent la mitologia de la nostra illa, i , per tant, d'un personatge molt peculiar: EL FAMELIAR. Veurem algun?  Us explico què hem fet:

1.  Primer de tot, es dies abans ens hem informat des poble i hem après sobre la mitologia. També hem fet una lectura i conversa sobre el que anaven a fer a l'excursió. Així estem ben preparats, informats i motivats,

2.Hem visitat el Molí de Can Planetes, on ens han explicat i ensenyat com empren l'aigua de l'únic riu que hi ha a les Illes Balears: mitjançant canals que desvien la corrent de l'aigua, i així poder tenir molts de cultius i animals... que llestos!!

En Can Planetes també hem vist per dins com és una casa pagesa, una cuina pagesa, un forn enorme i UN FAMELIAR en una ampolla transparenta... ens estava observant, per si de cas, hem guardat els nostres esmorzars a fora que no se'ls mengi.

Hem vist com es fa la FARINA gràcies a la força de l'aigua que mou un MOLÍ D'AIGUA i , aquest, mou la roda que tritura el blat i el converteix en farina. Amb la farina tenim: pa, pastissos, cereals, pasta... és molt important la farina.

DES D'AQUÍ DONEM LES GRÀCIES A NA PEPA PER LA SEVA PACIÈNCIA I ATENCIÓ, als nens i nenes els hi ha agradat molt

3. Hem vist unes cabres que hi havien en una casa pel camí

4. Hem esmorzat a prop del pont. Sabeu que baix el pont és on neix el FAMELIAR? els vostres nens i nenes us poden contar la història.

Desprès d'esmorzar hem fet un dibuix del nostre entorn

5. Hem fet un passetget pes riu fins arribar a un parc.

6. Al dia següent, a la classe, varem veure fotos, les varem seqüenciar i, per parelles, varem fer frases explicatives de cadascuna per a fer un mural conjunt. 












   




          

























AIXÒ ÉS TOT, QUE NO ÉS POC, ESPERO QUE US HAGI AGRADAT, A NOSALTRES  MOOOOOOLT!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario