martes, 17 de marzo de 2020

2. Què podem treballar avui? 17.03.2020

Bon dia, famílies! espero que totes i tots estigueu súper be!
Avui us recomano les següents activitats:
CATALÀ
1- Buscar una endevinalla en català, adequada al nivell dels nens, és a dir, senzilla, curta i una mica fàcil. Triau-la amb els nens així conversau, llegiu algunes junts per jugar a endevinar i per elegir-la.
2- Copiar l'endevinalla a la llibreta: Posar primer de tot la data, canviar de línea per posar "Endevinalla" i copiar-la igual, és a dir, canviant de línea igual que el model.
3- Fan un dibuix de l'endevinalla (pintat)
4- Fer i escriure a la llibreta dos o tres preguntes sobre l'endevinalla. Una pregunta abaix de l'altra, en català i amb el signe d'interrogació ("?" digueu-lis que és el signe de pregunta "com en la ovella Nieves")
          US CORRECTE DE LA LLIBRETA         
     Per separar un dia de l'anterior, pintam una línea de color (la central)
    Si queden poques línees, podem començar el dia nou en la pàgina següent.
    Sempre s'escriu a partir de la darrera pàgina feta.
    Posar la data completa.
    Respectar els marges.
    Fer la lletra dins les línees corresponents. (us ensenyaré un model)
    Emprar llapis amb bona punta i goma per esborrar.

US DEIXO AQUI UN MODEL DE COM S'ESCRIU A LA NOSTRA LLIBRETA



MATEMÀTIQUES
 Llibre de matemàtiques Jump Math.
1- Primer repassam conceptes.
               * Repasar números i grafíes del 0 al 20.
               * Número següent: fer exercicis similars als de la pàgina 35 i 36
               * Comptar a partir de 10 com la pàgina 37 (és a dir, no cal comptar del 0 al 10, si no a partir de 10) fer el mateix a partir de 5, emprant una ma sencera i l'altra anar canviant
              * Repasar el concepte de decena. Una decena són 10 unitats. Repasar de manera oral les pàgines 40, 41, 42 i 43
               * Repasar  el concepte "més gran" fent exercicis com els de les pàgines 45,46,47,48. Es poden aprofitar momens de la vida quotidiana per repasar aquestos conceptes. Per exemple: amb un tiket de la compra buscar coses més cares de 3 euros, parlar de quina seria la més cara, etc. També podeu anotar les edats de familiars i amics i anar ordenant i diguent qui té mes edat...etc. Emprau moments quotidians per treure converses sobre aquestos conceptes, no cal que sigui sempre davant una llibreta, és més enriquidor en moments que estam vivint.
            * Fer una llista de paraules que indiquin "restar". Per exemple:
                     RESTA: empram el signe -- (menys) quan
                       - regalo
                       - perdo
                       - rompo
                       - se'n van
                       - menjo...... etc

2- Fer les restes de les  páginas 114, 115, 116 i 117. Restes. Fixau-vos molt be en els exemples. En la línea numèrica de la pàgina 117  el salt es cap enrera, per indicar que la resta és cap enrera, no cap endavant (5-1= 4   posam el punt en el 5, anam 1 cap enrera i el resultat és 4)

US DEIXO AQUÍ COM ES DIUEN ELS NUMEROS EN CATALÀ

Resultat d'imatges per a "ELS NUMEROS DEL 1 AL 20 EN CATALA"

FAMILIES compreneu que és molt difícil trovar el punt que a tothom vagi be els deures. Hi han nens i nenes que tot ho fan molt ràpidament i altres que lis costa molt més de temps. Hi han pares i mares que disposen de més temps que altres. A més a aquesta edat els nens són molt poc autònoms i per fer les tasques ens necessiten quee estem atents amb ells. És difícil proposar-vos tasques que vagin be a tots. Els ritmes i nivells d'aprenentatge i feina són molt diferents. Confio en valtros per a que faceu al vostre criteri el nombre de tasques. Lo important és que cada dia facin alguna cosa, i si és tot el que us indico, millor. US DEMANO PER FAVOR QUE ANEU ANOTANT O FENT UN REGISTRE del que feu cada dia. No és per jutgar, és per informació quan tot això acabi he de tenir un registre del que els nens han fet. Només  posseu la data i esquemàticament (p.exemple): 17..03.2020 endevinalla a la lllibreta, exercicis de repas de mates i les pàgines 114, 115, 116  i 117

Cuidau-vos molt i molts de besitos als vostres fills/es.

No hay comentarios:

Publicar un comentario